Sınıf Eğitimi Ana Bilimi Dalı Başkanlığı Tarafından “Eğitimde Ritim Çalgılarının Yeri ve Etkili Kullanımı” Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi
30 Temmuz 2021 | 15:14

Sınıf Eğitimi Ana Bilimi Dalı Başkanlığı'mız tarafından “Eğitimde Ritim Çalgılarının Yeri ve Etkili Kullanımı” konulu çevrim içi etkinlik düzenlendi. Etkinliğin oturum yöneticiliğini Gazi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA yaptı.

Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Hülya KAPKINER’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan KALENDEROĞLU, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, üniversitemizin 95. yılı kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan “Eğitimde Ritim Çalgılarının Yeri ve Etkili Kullanımı’ konulu programda sunum yapacak olan Öğr. Gör. Hülya KAPKINER’e, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’ye, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığına, GUZEM, basın ve diğer birimlerdeki emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından konuşmasına başlayan Öğr. Gör. Hülya KAPKINER sunumunda; ritmin tanımı ve önemi, bir insanın ritmi doğru algılaması için hangi yeteneklere ihtiyacının olduğu, ritim eğitiminin amacı, ritim araçlarını hazırlarken ve uygularken dikkat edilecek hususlar vb. konulara değindi. Ritim eğitiminin çocukların gelişiminde önemli etkilere sahip olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Hülya KAPKINER, bu çalışmaların çocuklarda algıyı desteklediğini, kendini ifade edebilme ve beden koordinasyonu sağladığını, sayısal zekâyı güçlendirdiğini, motivasyonu artırdığını ve özgüven oluşumuna katkı sağladığını söyledi. Sunumun ardından soru-cevap kısmına geçildi.

Sunumun kapanış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Öğr. Gör. Hülya KAPKINER’e, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığına, etkinliğe katılım sağlayan öğretim üyelerine ve öğrencilere teşekkür etti. 

“Eğitimde Ritim Çalgılarının Yeri ve Etkili Kullanımı” konulu çevrim içi etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

background image