Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılı münasebetiyle Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından “Proaktif Öğrenme Ortamı” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Gazi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rabia Sarıkaya’nın yaptığı etkinliğe, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bulgaristan The South-West -Neofit Rilski Üniversitesi Pedagoji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sofia Dermendzhieva, proaktif öğrenme ortamı üzerine bilgiler verdi.
Doç. Dr. Sofia Dermendzhieva yaptığı konuşmada, “Neden proaktif etkileşim önemli? Proaktif ortam bize ne sağlıyor? Proaktif ortam nasıl gerçekleşiyor” konularının üzerinde durdu.
Doç. Dr. Sofia Dermendzhieva, “Geleneksel olarak çocukların çevresiyle olan ilişkisini düzenleyen velisi, öğretmeni ve okulu olmuştur. Fakat artık bu aracılar etkisini kaybetmektedir. İnternet aracılığıyla artık çocuklar doğrudan bilmedikleri alanlara girebilmektedirler” dedi. Çocukların imkânsız hedeflere yönelmekte olduğunu söyleyen Doç. Dr. Dermendzhieva, “Genelde bu rol modeller sanal kişiliklerdir. Bu yeni durum da şu soruyu ortaya çıkarıyor: Çocuklarda rol modeli oluşturmak için kim sorumluluk taşıyor” diye konuştu.
Küresel yaşam şeklinin çocuklar üzerinde çok etkili olduğunu söyleyen Doç. Dr. Dermendzhieva, “Çocuklar buna, çok zor karşı koyabilirler. Bu küresel yaşam şekli dünyada baskın olan yaşam şeklidir. Bu sadece çocukların giyimini, dinlediği müziği etkilemiyor. Aynı zamanda nasıl düşünmeleri gerektiği, iletişimlerini ve kişiliklerini de belirlemektedir’’ şeklinde konuştu.
Etkinliğin kapanış konuşmasını Prof. Dr. Mahmut Selvi yaptı. Prof. Dr. Selvi, Bulgaristan The South-West -Neofit Rilski Üniversitesi Pedagoji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sofia Dermendzhieva’ya, Prof. Dr. Gergena Dyankova’ya, Prof. Dr. Rabia Sarıkaya’ya, Sibel Hacıbekir’e ve Belgin Doruk’a teşekkürlerini iletti.
Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.
Anabilim Dalımızdan KPSS – 2024’ de Önemli Başarı!!!
Anabilim Dalımız Tarafından Öğretmenlik Uygulamasına Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Oryantasyon Toplantısı Düzenlendi
Yapay Zeka Destekli Araştırma ve Dijital Okuryazarlık Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.