Üniversitemizde “Bir Başarı Hikayesi” Konulu Program Düzenlendi
30 Nisan 2022 | 11:12

Gazi Eğitim Fakültesi ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde “Bir Başarı Hikayesi” konulu program düzenlendi. Moderatörlüğünü Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rabia Sarıkaya’nın yaptığı Programa konuşmacı olarak Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Mezunu olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Altun katıldı. Geçtiğimiz yıl TÜBA Genç Bilim İnsanı ödülüne layık görülen Altun, 2020 yılında TÜBİTAK bursu sayesinde doktora sonrası araştırmacı olarak Harvard Üniversitesine kabul edildi. Doç. Dr. Dilek Altun, lisans eğitimini 2007 yılında Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalında tamamladı.

Programın açılış konuşmasını Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Ünsal yaptı. Prof. Dr. Yasin Ünsal, Doç. Dr. Dilek Altun’un kendilerinin mezunu olduğunu anlatarak, Altun’un başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Ünsal, başarılarından dolayı Doç. Dr. Dilek Altun’u tebrik etti.

Prof. Dr. Rabia Sarıkaya ise konuşmasında Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı hakkında bilgi verdi. Mezunlarının Türkiye’nin farklı yerlerinde görev yaptığını dile getiren Prof. Dr. Rabia Sarıkaya, doktora mezunlarının da Türkiye’nin farklı üniversitelerinde akademisyen olarak görev yaptığını dile getirdi. Mezunların başarısının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Prof. Dr. Sarıkaya, bu programları düzenleyerek lisans öğrencilerine ilham kaynağı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Rabia Sarıkaya’nın konuşmasının ardından Doç. Dr. Dilek Altun’un sunumuna geçildi. Doç. Dr. Altun, mezunu olduğu üniversitenin düzenlemiş olduğu bu programa katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Gazi Eğitim Fakültesinin bu sene sıralamalardaki başarısının kendisini gururlandırdığını belirten Doç. Dr. Dilek Altun, Gazi Üniversitesinin eğitim konusunda Türkiye’de öncü bir kurum olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Dilek Altun, Gazili olmanın ayrıcalığını her zaman yaşadığını ifade ederek Gazi Eğitim Fakültesinin eğitime bakış açısı ve hocalarının eğitim aşkının kendisinin eğitimi sevmesinde ana etken olduğunu dile getirdi.

-1-1-1-1

background image