Anabilim Dalımız ve Fakültemiz Tarafından “Bir Dilek Yetmez” İmza Günü ve Söyleşi Programı Düzenlendi
22 Kasım 2023 | 16:09

Anabilim dalımız ve fakültemiz tarafından “Bir Dilek Yetmez” imza günü ve söyleşi programı düzenlendi. 'Dünyanın en iyi 50 öğretmeni' arasına giren ve Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü Sahibi ilk Türk öğretmen olan Dilek Livaneli, programdan önce Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette, Dilek Livaneli, Prof. Dr. Musa Yıldız’a Bir Dilek Yetmez adlı kitabı hediye etti. Dilek Livaneli, kitabını imzalarken, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a hitaben, “Değerli Rektör Hocam, sizin öğrenciniz olmaktan gurur duyuyorum. Öğretmenlik yolculuğunda sizlerden aldığım ilhamla yoluma devam ettim. Hikayemi sizinle paylaşmak büyük bir onurdur. Sevgi ve saygılarımla” ifadesini kullandı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Dilek Livaneli’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Ziyaretin ardından Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen Bir Dilek Yetmez adlı programa geçildi. Programda, anabilim dalımızdan 2002 yılında mezun olan Dilek Livaneli, öğretmenlik deneyimlerini ve köy okullarında yaptıklarını paylaştı. Dilek Livaneli, Üniversitemiz öğretmen adayları ile buluştu. Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personel de yoğun ilgi gösterdi.  

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasına kültürümüzde çok önemli yeri olan iki insanın sözlerini hatırlatarak başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “İlki, kendisi ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ derken, öğretmenin kıymetini ömrünü verebilecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Hz. Ali, diğeri ise ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir’ diyerek geleceğin inşa edilmesi ve milletin ilerlemesinde yegâne gücün öğretmenler olduğunu vurgulayan Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Bu sözlerin bize öğretmenlerin ve öğretme işinin ne kadar kutsal olduğu ve bir milletin geleceğinin öğretmenlerine bağlı olduğunu gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Yıldız, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin eğitiminin de çok önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’de öğretmen yetiştirme dendiğinde ilk akla gelen eğitim kurumlarından biri olan Gazi Eğitim Fakültesi’nin bu görevi 97 yıldır başarı ile yerine getirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yıldız, “Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazilik Unvanından alan üniversitemiz ve fakültemiz ilk kurulduğu günün heyecanıyla Cumhuriyetin değerlerine bağlı, öğrenmeyi öğretmeyi ve insan gelişimini temel alarak kendisini yenileyen, geliştiren, eleştirel düşünebilen, yeniliklere açık, topluma rehberlik edebilen, kendisiyle barışık öğretmen, akademisyen ve uzmanlar yetiştirmektedir” dedi.

Ülkemizin her şehrinde, her ilçesinde, her köyünde Gazi mezunu öğretmenlerimizin bulunmasının kendilerini ziyadesiyle gururlandırdığının altını çizen Prof. Dr. Musa Yıldız, bugün Gazi Eğitim Fakültemizin Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalından 2002 yılında mezun olan ve o tarihten beri de öğrencileri için canla başla çalışan Dilek Livaneli öğretmenimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Livaneli’nin ülkemizde yılın öğretmeni seçildikten sonra yaptığı çalışmalarla başarısının ülke sınırlarını da aştığına değinen Yıldız, kendisinin Eğitimin Nobeli’ne aday  gösterilen, Dünyanın en iyi öğretmenleri listesine adını yazdıran ilk Türk Öğretmen olarak ülkemizi yurtdışında temsil ettiğini kaydetti. Bugün Dilek Öğretmenin, hikâyesini öğretmen adaylarımızla paylaşacağını anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını “Ayrıca sizlere kitabını hediye olarak getirmiştir. Dilek öğretmeni yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığına ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalına teşekkür ediyorum. Ayrıca siz değerli öğretmen adaylarına ilham olmak için Londra’dan kalkıp gelen Dilek öğretmenimize de şükranlarımı sunuyorum. Dilek Öğretmenimizin yaptığı çalışmaları sizlerin daha ileriye taşımanızı diliyorum” diyerek tamamladı.  

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın ardından Dilek Livaneli’nin konuşmasına geçildi. Bir Dilek Yetmez” imza günü ve söyleşi etkinliğinde Livaneli, kariyeri boyunca yaşadığı tüm zorlukları ve bunlarla mücadelesini aktardı. Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı mezunu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Dilek Livaneli, etkinliğe katıldığı için heyecanlı ve gururlu olduğunu ifade etti. Dilek Livaneli, Gazi Eğitim Fakültesinin kendisine kattığı vizyonun başarılı bir öğretmen olmasında önemli bir yeri olduğunun üzerinde durdu.

Hayallerinin ve ideallerinin peşinden yılmadan yürürken aynı zamanda içinde bulunduğu toplumun da yoluna ışık tutan Livaneli, sadece öğrencileri için değil, onların aileleri ve köy halkı için yaptığı çalışmalardan dolayı adını Dünyanın En İyi Öğretmenleri Listesi’ne yazdırdı. Livaneli, köy kadınlarının sosyal, kültürel ve ekonomi alanında gelişimlerine yönelik yaptığı rehberlik ve liderlik sayesinde Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü’ne sahip oldu. 

Herkesin ilkel ve imkânsız dediği bir ortamda bir ışık saçmak, bir değişim dönüşüm süreci başlatmak için kolları sıvadığını söyleyen Livaneli, sosyal girişimcilik hareketiyle okulu tamamen yenileyip, köyde hobi sınıfı, bin bir kitaplı kütüphane, oyun parkı, spor alanları, interaktif teknoloji alanı ve bir ana sınıfı oluşturduğunu anlattı.

Öğrenci ve ailelerini ilk kez sinema, tiyatro, opera ve müzelerle tanıştırdığını vurgulayan Dilek Livaneli, köydeki anneleri ve çocuklarını ilk kez uçağa bindirerek şehirlerarası turlar düzenlediğini ifade etti.

Gerçekleştirdiği birçok çalışma ve yaptığı dokunuşları anlatan Dilek Livaneli, köyde okuma-yazma bilmeyen kadınlara gönüllü olarak okuma-yazma öğrettiğini ve bu sayede köyde okuma-yazma bilmeyen kadın kalmadığını belirtti. Livaneli, köy kadınları için meslek edindirme atölyesi kurup köy kadınlarına istihdam olanağı sağladığına dikkat çekti. Türkiye'de ilk defa yapılan 'Köyde Opera' organizasyonunu gerçekleştirdiğini söyleyen Dilek Livaneli, köydeki çocukların İzmir Uzay Kampı'nda eğitim görmelerini sağladığını kaydetti. Livaneli, bunları devletten yardım beklemeden hepsini hayal ortakları sayesinde yaptığını ifade etti.

Türkiye'de ve uluslararası alanda aldığı ödüller ve başarılardan bahseden Livaneli, ülkemizi bir Türk Kadını olarak defalarca temsil etmenin gururunu yaşadığını dile getirdi.

Dilek Livaneli’nin söyleşisinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, kendisine Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında adına dikilen fidan sertifikasını ve mezun kartını takdim etti.

Toplu fotoğraf çekimiyle sona eren programda, Dilek Livaneli salonda bulanan personelimiz ve öğrencilerimize kitabını imzaladı.

 

-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

bir dilek yetmez-1

 

background image