Üniversitemizde Öğrencilere Yönelik Yeni Bir Uygulama Başlıyor: Sosyal Transkript
9 Ekim 2023 | 13:30

Üniversitemiz tarafından öğrencilerimizin öğrenim süresi boyunca üniversite birimleri veya kamu/özel kurumları bünyesinde katıldıkları topluma dönük faaliyetlerin ve kariyer gelişimlerine yönelik etkinliklerin tanınması ve kayıt altına alınması amacıyla Sosyal Transkript Uygulaması hayata geçirildi.

Akademik Transkriptten bağımsız olarak verilecek olan Sosyal Transkript ile öğrencileri sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve teknolojik alanlardaki faaliyetlere teşvik etmek hedefleniyor. Bu kapsamda ön lisans ve lisans süresince milli ve evrensel değer yargılarına sahip, girişimcilik, sürdürülebilirlik becerileri ve entelektüel birikimi yüksek mezunlar verilmesi sağlanacak.

Sosyal Transkript Uygulamasına 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle, ön lisans ve lisans tüm öğrencilerimiz başvurabilir.

Sosyal Transkript Uygulaması hakkında bilgi veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, “Üniversitemizde öğrenim süreniz boyunca Üniversitemizin birimleri, öğrenci topluluklarımız, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa organize edilen bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile kariyer gelişiminize katkı sağlayacak, sosyal girişimcilik ve sosyal sorumluluk projelerine dahil olarak sosyal becerilerinizi, entelektüel birikiminizi, girişimcilik, sürdürülebilirlik ve kişisel gelişim gibi çeşitli özelliklerinizi geliştirebileceğiniz yeni bir uygulamanın habercisi olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Prof. Dr. Yıldız, bu uygulama ile öğrencilerin gerek toplumsal katkı faaliyetlerinin önemine yönelik farkındalığının artacağını gerekse topluma katkı sağlayan çeşitli çalışmaların içerisinde yer alabileceğini vurguladı.  

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “2022 yılı bahar döneminde hazırlıklarına başlamış olduğumuz Sosyal Transkript Sistemini nihayet tamamlayarak bu sistemi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Geliştirdiğimiz Sosyal Transkript yazılımında, Üniversitemiz Senatosunca onaylanan ve yönergemizde paylaşılan ana faaliyet ve alt faaliyetleri kanıtlarıyla birlikte, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın belirteceği tarihlerde, yılda iki kez sisteme yükleyerek başvuruda bulunabilecek, değerlendirme sürecinden sonra Sosyal Transkript veri tabanında oluşan transkriptinize erişebileceksiniz.”

Sosyal Transkript Uygulamasıyla öğrencilerimizin Üniversitemizde sanat, spor, bilim, kültür gibi alanlarda yapılan tüm faaliyetlerinin tanınırlık kazanacağını ve mezun olduklarında iş başvurularında kullanabilecekleri bir transkriptlerinin olacağını söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu transkript ile iş verenlerinize sadece akademik değil sosyal ve girişimcilik becerilerinizi de kanıtlayarak kendinizi daha iyi ifade edebileceksiniz. Özellikle yurt dışında, iş başvurularında ve işe kabullerde güvenli bir şekilde kullanabileceksiniz” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını “Sosyal Transkript uygulamasının sizlere güzellikler getirmesini ve kariyer gelişiminize destek olmasını temenni ediyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum” diyerek tamamladı.

sosyal transkript-1

background image